REKISTERISELOSTE

1. Rekisterinpitäjä ja rekisterinpitäjän yhteystiedot

Yrityksen nimi: Neligrate Oy (“ParkMan”)
Yrityksen postiosoite: Runeberginkatu 5 B
Yrityksen postinumero: 00100
Yrityksen postitoimipaikka: Helsinki

Yrityksen Y-tunnus: 2320069-7
Yrityksen sähköposti: asiakaspalvelu@parkman.fi
Puhelinnumero arkipäivisin: +358 9 4257 9290

2. Yleistä

Neligrate Oy (viitattu myöhemmin myös "Parkman", "me") kerää henkilötietoja sovelluksensa käyttäjistä ja verkkosivunsa vierailijoista (viitattu myöhemmin myös “sinä”, “käyttäjä”, “vierailija”) palvelujensa tarjoamisen yhteydessä. Olemme sitoutuneet kunnioittamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan kaikkia sovellettavia tietosuojalakeja. Tämä rekisteriseloste kuvaa, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme ja suojelemme tietojasi.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja kerätään, hallinnoidaan ja käsitellään ParkManin toimesta siinä määrin, mikä on tarpeellista palvelujemme (jotka koostuvat ParkMan-sovelluksesta ja ParkMan-onlinepalveluista kuten yrityksen hallinnointisivusta ja muista palveluista) tarjoamiseksi ja ParkMan-verkkosivun ylläpitämiseksi sekä näihin liittyviä ParkManin ja sen yhteistyökumppanien oikeutettuja etuja varten. Nämä tarkoitukset sisältävät seuraavat:

ParkMan-sovellus ja ParkMan-onlinepalvelu (yhdessä “ParkMan-Palvelut”):

  • Palvelujen toimintojen mahdollistaminen (esim. käyttäjän tunnistus, pysäköintipaikkojen paikallistaminen ja löytäminen sekä laskutus);
  • Asiakassuhteen ylläpito (esim. viestintä asiakkaalle ja tietojen välittäminen Palveluidemme käytöstä);
  • Markkinointi sekä markkinoinnin ja Palvelujen ominaisuuksien kohdistaminen (esim. pysäköintialueiden suositteleminen) Palvelujen käytön yhteydessä kerättyjen tietojen perusteella;
  • Palvelujen käyttöön liittyvien tilastojen ylläpito, kerääminen ja kehittäminen;
  • Tiettyjen tietojen luovuttaminen pysäköinnin tarjoajille ja pysäköinninvalvojille pysäköintitapahtumien todentamista varten, kuten on selitetty osiossa 6, sekä parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi;
  • ParkManin Palveluihimme liittyvien liiketoimintaetujen (esim. pysäköintitapahtumien todentamisen, laskutuksen ja maksujen keräämisen) takaaminen;
  • Tutkimus ja kehitys (esim. testaus, tutkimus, analysointi ja tuotekehitys)

ParkMan-verkkosivu:

  • Palvelujemme markkinointi ja viestintä sinulle käyttäen antamaasi sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa tai mahdollista muuta yhteystietoa;
  • Verkkosivumme ja Palvelujemme parantaminen sen perusteella, miten käytät verkkosivua ja verkkosivulla meille luovuttamiesi tietojen perusteella;
  • ParkMania ja sen Palveluja koskevien tietojen kohdentaminen verkkosivullamme kerättyjen, verkkosivun käyttöä koskevien tietojen perusteella.

4. ParkManin keräämien tietojen kohteiden muodostamat ryhmät ja tietoryhmät

Tämä osio selittää mitä tietoja keräämme ja käytämme ja miten saamme kyseiset tiedot.

ParkMan saa tietoja asiakkaistaan pääsääntöisesti asiakkailta itseltään ParkMan-Palvelujen käytön yhteydessä tai heidän vieraillessaan ParkMan-verkkosivulla. Keräämme tietoja esimerkiksi ParkMan-sovellukseen rekisteröitymisen yhteydessä ja ParkMan-sovelluksen käytön yhteydessä. Mikäli toivot meidän olevan sinuun yhteydessä, saatamme kerätä yhteystietosi verkkosivullamme. ParkManin Palveluja käyttävistä yritysasiakkaista tiedot kerätään kyseisen yritysasiakkaan hallinnoijan kautta. Henkilötietoja voidaan kerätä myös muiden kanavien kautta, kuten puhelimitse käyttäjältä tai käyttäjäkyselyjen, yhteystietolomakkeiden tai ParkManin käyttäjälle tekemien yhteydenottojen kautta.

ParkMan voi kerätä käyttäjistään seuraavia tietoja:

ParkMan-Palvelut:

  • Sähköpostiosoite, puhelinnumero
  • Nimi- ja osoitetiedot
  • Käyttäjätilin tiedot (kuten käyttäjätunnus ja salasana)
  • Tietoja tarjotusta palvelusta (kuten alennukset ja kutsujen määrä)
  • Maksukorttien tiedot ja maksutapa
  • Tietoja autoista ja autojen rekisterinumerot
  • Tietoja laitteesta (kuten puhelimen tuottama laite-ID, puhelimen malli ja versio)
  • Sijaintitiedot Palvelujamme käytettäessä
  • Tietoja pysäköinnin kestosta, sijainnista ja hinnoittelusta
  • Pysäköintialueiden hakuja
  • Laskutustiedot ja maksetut laskut
  • Yrityksesi yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja rooli
  • Yhteydenpito ParkManin ja pysäköinnintarjoajien kanssa
  • Muita henkilötietoja joita annat itsestäsi, mukaan lukien kuvat, esim. luotaessa profiili ParkMan-sovellukseen
  • Antamasi tiedot kun arvostelet Palvelujamme
  • Palvelinlokeja, jotka saattavat sisältää tietoja kuten laitteen IP-osoite, käyttöajat ja -päivämäärät, sovellusominaisuudet tai katsotut sivut ja selaimen tyyppi
  • Tietoja siitä miten käytät Palvelujamme, ilmaisemasi preferenssit ja valitut asetukset

ParkMan-verkkosivu:

  • Sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Nimi- ja osoitetiedot
  • Rooli ja organisaatio
  • Pysäköintialueiden hakuja
  • Yrityksesi yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja rooli
  • Muita henkilötietoja, joita annat itsestäsi, esimerkiksi täyttäessäsi lomakkeen
  • Palvelinlokeja, jotka saattavat sisältää tietoja kuten laitteen IP-osoite, käyttöajat ja -päivämäärät, sovellusominaisuudet tai katsotut sivut ja selaimen tyyppi
  • Tietoja siitä miten käytät verkkosivuamme, ilmaisemasi preferenssit ja valitut asetukset

5. Evästeet

Kun käytät Palvelujamme tai vierailet verkkosivuillamme, käytämme erilaisia teknologioita tietojesi keräämiseen ja tallentamiseen, mukaan lukien evästeitä.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivut, sovellukset, verkkomediat ja mainokset tallentavat selaimellesi tai laitteellesi. ParkMan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käyttäjäpreferenssien ja -asetusten muistamiseen
  • Mainoskampanjoiden toimittamiseen ja niiden tehokkuuden mittaamiseen
  • Verkkosivuliikenteen ja trendien analysoimiseen, ja yleisesti Palvelujemme ja verkkosivumme kanssa kanssakäymisessä olevien ihmisten käytöksen ja kiinnostuksen kohteiden ymmärtämiseen
  • Voimme myös sallia muiden tarjoavan meille yleisömittauksia ja analytiikkapalveluja, mainostamista puolestamme verkossa sekä kyseisten mainosten tehokkuuden seuraamista ja raportointia

Voit asettaa verkkoselaimesi kieltämämään evästeet, tai ilmoittamaan sinulle, kun evästeitä käytetään. Huomaa, että mikäli teet näin, osa verkkosivuistamme ja Palveluistamme ei välttämättä toimi kunnolla. Saadaksesi lisätietoja evästeitä ja niiden poistamisesta, vieraile sivulla http://www.allaboutcookies.org.

6. Tietojen luovuttaminen

Taatakseen ParkMan-Palvelujen toimimisen tarkoitetulla tavalla, ParkMan luovuttaa tiettyjä pysäköintiin liittyviä tietoja käyttäjistä pysäköintiä tarjoaville yhteistyökumppaneilleen (koostuen kyseisten pysäköinnintarjoajien tarjoamiin pysäköinteihin liittyvistä tiedoista) sekä heidän edustajilleen, kuten kaupunkien pysäköinninvalvojille ja yksityisille pysäköintiyrityksille. Lisäksi, yritysasiakkaat saavat tietoja yrityksen kortilla maksetuista pysäköinneistä. Pysäköinnin tarjoajat ja pysäköinninvalvojat toimivat rekisterinpitäjinä suhteessa keräämiinsä tietoihin, ja ovat vastuussa tietojen käsittelystä sovellettavien lakien mukaisesti.

Parkman tekee kaikki asianmukaiset toimenpiteet taatakseen, että kolmannet osapuolet, joilla on pääsy ParkManin keräämiin tietoihin, käsittelevät tietoja sovellettavien lakien mukaisesti, esimerkiksi solmimalla sopimukset kyseisten yhteistyökumppanien kanssa.

ParkMan voi käyttää kolmansia osapuolia tietojen käsittelijöinä taatakseen toimivan palvelun. Nämä osapuolet voivat olla esimerkiksi maksuntarjoajia, hosting-palveluja ja perintätoimistoja. ParkMan varmistaa, että sillä on voimassaoleva lainmukainen sopimus jokaisen tietojenkäsittelijän kanssa taatakseen, että ParkManin keräämiä henkilötietoja käsitellään lain asettamien rajoitusten puitteissa, ja siinä määrin, mikä on tarpeellista palvelujen tarjoamiseksi ParkManille. ParkManin käyttämillä henkilötietojen käsittelijöillä on pääsy ainoastaan tiettyihin tarkoituksiin vaadittuihin tietoihin, ja näitä tietoja käsitellään ainoastaan ennalta määriteltyihin tarkoituksiin ja yhdessä sovittujen tietosuoja ja -turvatoimenpiteiden mukaisesti.

ParkManin keräämiä henkilötietoja ei jaeta ilman käyttäjän suostumusta muille kuin tässä Rekisteriselosteessa mainituille kolmansille osapuolille, ellei lainsäädännöstä tai toimivaltaisten viranomaisten päätöksistä muuta johdu.

Käytettäessä kolmansia osapuolia tietojen käsittelijöinä voidaan tietoja luovuttaa EU:n ulkopuolelle, kuten palveluntarjoajille Yhdysvalloissa. Näissä tapauksissa ParkMan ryhtyy toimenpiteisiin taatakseen, että kaikki lain mukaiset toimenpiteet on tehty, esimerkiksi solmimalla sopimuksen soveltuvan EU-komission päätöksen mukaisesta mallisopimuslausekkeesta vastaanottavan osapuolen kanssa. Lisätietoja henkilötietojen siirtämisestä ja asianmukaisista varotoimista on saatavilla ParkMan-palvelussa tai ottamalla yhteyttä ParkManiin tässä Rekisteriselosteessa annettujen yhteystietojen kautta.

Palvelumme tai verkkosivumme voi käyttää Google Analytics -palvelua tai muita verkkoanalytiikkapalveluja vierailijoiden käyttöä koskevien raporttien kokoamiseen ja auttamaan meitä parantamaan verkkosivuamme ja Palvelujamme. Saadaksesi kokonaiskuvan Google Analytics -palvelusta vieraile sivulla http://www.google.com/analytics/. Google Analytics voi käyttää evästeitä. Voit valita jättäytyä pois Google Analytics -palvelusta tällä selaimen lisäosatyökalulla: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

ParkMan voi myös käyttää Google AdWords -palvelua, Facebook Custom Audiences -palvelua tai vastaavia markkinointipalveluja, joita käytetään kohdennettujen mainosten lähettämiseen ihmisille, jotka ovat vierailleet verkkosivullamme tai ladanneet sovelluksemme. Facebook Custom Audiences voi myös lähettää kohdennettuja mainoksia “Lookalike Audience” -malliyleisöille, joilla on samanlaisia ominaisuuksia kuin Custom Audience -listallamme olevilla ihmisillä. Google, Facebook ja muut kolmannet osapuolet voivat käyttää evästeitä soveltuvien mainosten näyttämiseen. Kyseisten palvelujen keräämät tiedot noudattavat palvelujen omia tietosuojakäytäntöjä. Sitä, miten Googlen mainokset näkyvät sinulle voit muokata Google Ads Preferences -sivulla: https://www.google.com/ads/preferences. Voit halutessasi kieltää Googlea näyttämästä sinulle mainoksia.

7. Rekisterin suojauksen periaatteet

ParkMan tai valtuuttamamme taho ylläpitää ParkManin keräämiä tietoja teknisenä tallenteena. Rekisteri on suojattu käyttäen asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvatoimenpiteitä. Rekisteriin pääsyä valvotaan esimerkiksi käyttäjäkohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin.

8. Tietojen säilytysajat

Yleisesti ParkMan säilyttää antamasi tiedot asiakassuhteen päättymiseen saakka. Tämä mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat tarkastella pysäköintihistoriaansa ja ParkMan voi todentaa pysäköintejä ja maksutapahtumia.

Käyttäjällä on oikeus vaatia itsestään digitaalisesti tallennettujen tietojen poistamista. Asiakassuhten päättyessä käyttäjä voi vaatia henkilötietojensa poistamista, missä tapauksessa kaikki häntä koskevat henkilötiedot poistetaan ja käyttäjätiedot anonymisoidaan muotoon, josta niitä ei voida yhdistää luonnolliseen henkilöön tai yritykseen.

Tietyissä tapauksissa saatamme säilyttää tietoja järjestelmässä enintään kaksi vuotta asiakassuhteen päättymisen jälkeen noudattaaksemme sopimuksellisia velvollisuuksiamme pysäköinnintarjoajia kohtaan.

9. Tarkastus- ja kielto-oikeudet

Käyttäjällä on oikeus tehdä vaatimuksia henkilötietojen käsittelystä EU:n General Data Protection Regulation -säädöksen mukaisesti, esimerkiksi:

  • Oikeus vaatia pääsy käyttäjää koskeviin henkilötietoihin
  • Oikeus vaatia kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista
  • Oikeus vaatia rajoituksia kyseisten tietojen käsittelyyn tai vastustaa käsittelyä
  • Oikeus siirtää kyseiset tiedot järjestelmästä toiseen

Käyttäjällä on myös oikeus kieltää tietojensa käyttö markkinointitarkoituksiin. Käyttäjä voi ottaa yhteyttä ParkManin asiakaspalveluun tästä Rekisteriselosteesta ja ParkMan-verkkosivulta löytyvien yhteystietojen kautta.

Teemme kaikki vaadittavat toimenpiteet varmistaaksemme, että kommunikoimme juuri sinun kanssasi ennen kuin toimimme vaatimustesi mukaisesti.

10. Oikeus tehdä valitus viranomaiselle

Sovellettavien lakien perusteella käyttäjällä on oikeus ottaa yhteyttä ja tehdä valitus Parkmanin tekemästä henkilötietojen käsittelystä toimivaltaiselle viranomaiselle. Suomessa toimivaltainen viranomainen on Tietosuojavaltuutettu (Ratapihantie 9, 6. kerros, PL 800, 00521 Helsinki, tietosuoja@om.fi).

11. Muutokset tähän rekisteriin

Parkman kehittää palveluaan jatkuvasti, ja päivittää Rekisteriselostetta palvelun päivitysten ja siihen liittyvän lainsäädännön muutosten mukaisesti. Tietoa muutoksista annetaan Parkman-Palvelujen ja verkkosivumme käytön yhteydessä. Jos sinulla on kysymyksiä tästä Rekisteriselosteesta tai henkilötietojen käsittelystä Parkman-Palvelujen yhteydessä, voit ottaa meihin yhteyttä tässä Rekisteriselosteessa annettujen yhteystietojen avulla.

[Versio 25.05.2018]